Тальоліні по-кампобаськи

    

19 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Тальоліні - 350 г

Сіль велика для варіння пасти

ДЛЯ СОУСУ:

Шинка сиров'ялена (або варена або варено-копчена) - 100 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Петрушка рубана - 1 ст. ложка

Олія оливкова extra virgin - 20 мл

Перець червоний гострий

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ ТАЛЬОЛІНІ:

Борошно з твердих сортів пшениці - 300 г

Яйця - 3 шт.

Сіль - 1 щіпка

Directions

ТІСТО:

1Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке розбити яйця і додати дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти виделкою.

2Замісити тісто руками. Вимішувати тісто не менше 7 хвилин.

3Зробити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.

ТАЛЬОЛІНІ:

1Тонко розкачати тісто, посипати борошном, зробити з нього рулет, який потім розрізати на шматочки товщиною 2 мм. Це і є «гнізда» домашньої яєчної пасти тальоліні.

СОУС:

1Почистити і нарізати невеликими кубиками цибулю. Нарізати шинку тонкими смужками.

2Розігріти на великій сковороді оливкове масло, додати гострий червоний перець і цибулю, пасерувати пару хвилин.

3Додати шинку і рубану петрушку, перемішати, посолити, поперчити і готувати суміш ще кілька хвилин.

4Помістити пасту в киплячу підсолену воду (приблизний час варіння - 1-2 хвилини).

5Відкинути готову пасту на друшляк, а потім додати до соусу. Ретельно перемішати.

Страва з регіону Абруццо і Молізе

Для цієї страви цілком підійде і готова яєчна паста тальоліні, проте набагато краще зробити її своїми руками.

00:00