Тортелліні з м’ясною начинкою
пельмені, вареники, галушки італійська кухня
7 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Бульйон м'ясний - 2 л
Тортелліні - 600 г
Пармезан (тертий) - 50 г
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Яловичина (краще грудинка) - 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Сіль
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно з твердих сортів пшениці - 500 г
Яйця - 5 шт.
Сіль — 1 дрібка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Фарш яловичий - 200 г
Фарш свинячий - 200 г
Шинка сиров'ялена (прошутто або хамон) - 100 г
Ковбаса варена з жирком (мортаделла) - 50 г
Яйця - 1 шт.
Пармезан (тертий) - 100 г
Сухарі панірувальні - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 20 г
Мускатний горіх тертий
Сіль
Directions
НАЧИНКА:
1Обсмажити яловичий і свинячий фарш на сковороді з додаванням вершкового масла (приблизно 5-7 хвилин).
2Злити рідину, яку виділило м'ясо при готуванні.
3Остудити обсмажений фарш.
4Нарізати невеликими кубиками ковбасу та сиров'ялені шинку.
5Подрібнити ковбасу, шинку та охолоджений обсмажений фарш з допомогою блендера або м'ясорубки.
6У великій мисці змішати подрібнене м'ясо, тертий пармезан, панірувальні сухарі та яйце. Додати тертий мускатний горіх і посолити.
7Накрити миску кришкою і поставити начинку в холодильник на 1 годину.
ТОРТЕЛЛІНІ:
1Приготувати яєчне тісто для пасти. Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке розбити яйця і додати дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти виделкою.
2Замісити тісто руками. Вимішувати тісто не менше 7 хвилин.
3Зробити з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.
4Тонко розкачати тісто. Вирізати з тіста квадратики зі сторонами 3-4 см за допомогою звичайного або фігурного ножа.
5Помістити трохи начинки в центр кожного квадратика. Краще заздалегідь скачати начинку в невелику кульку.
6Змастити краю кожного квадратика водою.
7Скласти квадратики по діагоналі, намагаючись при цьому видавити надлишок повітря з начинки. В результаті повинні вийти трикутники.
8З'єднати гострі кути трикутників.
9Опустити тортелліні в киплячий м'ясний бульйон і варити 2-3 хвилини.
10Розкласти тортелліні по тарілках і налити трохи бульйону.
11Готову страву можна посипати тертим пармезаном.
Страва з провінції Емілія-Романья
Тортелліні - традиційне блюдо північній Емілії. Міста Модена і Болонья ніяк не можуть домовитися, де ж вперше були приготовлені ці маленькі пельмені. Зазвичай тортеллини готують на великі свята, коли за столом збирається вся родина. Процес приготування цього першого блюда займає багато часу, але результат вартий того!
Можна зберігати сирі тортеллини c м'ясною начинкою в холодильнику не більше 2 днів, при цьому необхідно викласти їх на блюдо і накрити плівкою. Також можна помістити тортелліні в морозилку. Термін зберігання в такому вигляді - 2 місяці.