віденський торт
віденський торт

Торт віденський

      

20 Серпня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4-6 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Мигдаль солодкий очищений - 115 г / 0,75 склянки

Мигдаль гіркий або ядра абрикоса - 3 г

Цукор - 137 г / 2/3 склянки з гіркою

Борошно універсальне - 45 г / 0,25 склянки +2 ст. ложки

Крохмаль картопляний або кукурудзяний - 12 г /1,5 ст. ложки

Какао-порошок несолодкий - 25 г / 0,25 склянки

Ванілін

Сіль

Шоколад темний - 82 г

Масло несолене - 25 г / 5 ч. ложок

Яйця - 5 великих жовтків + 4 великі білки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Варення абрикосове - 120 г

Лікер апельсиновий - 20 мл / 4 ч. ложки

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Вершки - 170 мл / 2/3 склянки

Патока крохмальна (glucose syrup) - 25 мл / 5 ч. ложок

Шоколад темний - 170 г

Directions

1Нагріти духовку до 350°F (180°C) та змастити олією та посипати борошном форму 23x13 см.

2У кухонному комбайні тонко подрібніть мигдаль з 2 ст. ложками (25 г) цукру. Перекласти у миску, а потім змішати з борошном, крохмалем, какао, ваніллю та дрібкою солі.

3Розтопити шоколад та вершкове масло разом у жаростійкій чаші, яка добре вміщується в каструлю з ледь закипаючою водою (або в мікрохвильовій печі). Час від часу перемішувати, доки шоколад не розплавиться і не стане м'яким; прибрати з вогню.

4У мисці збити жовтки з 4 ст. ложками (50 г) цукру.

5У іншій мисці збити яєчні білки з 1/3 склянки (62 г) цукру.

6Додати у збиті жовтки третину збитих білків, потім додати розтоплений шоколад і вершкове масло. Змішати суміш з мигдалем, борошном, крохмалем та какао. Вмішати у залишки збитих білків. Обережно перемішати м'яким (силіконовим) шпателем знизу вгору.

7Вилити суміш у змащену олією та припорошену борошном форму. Випікати 40‑45 хвилин.

8Дати охолонути повністю. Дістати корж із форми та розрізати горизонтально на три шари.

9НАЧИНКА: Розмішати у мисці абрикосовий джем та апельсиновий лікер.

10Розподілити начинку між шарами торту та намастити багато джему на поверхню торта.

11ГЛАЗУР: Поламати шоколад і покласти в термостійку миску. У маленькій каструлі зварити вершки з крохмальною патокою, а потім налити на шоколад. Помішувати дерев'яною ложкою, доки суміш не буде гладкою та оксамитовою.

12Покрити торт глазур'ю.

00:00