Торт з ягідним желе та лимонним кремом
солодка випічка духовка, здорове харчування
11 Серпня, 2018
249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)
Ingredients
Борошно - 200 г
Цукор коричневий - 250 г
Крохмаль - 74 г
Розпушувач
Яйця - 2 шт.
ДЛЯ ЛИМОННОЇ МАСИ:
Желатин - 10 г
Лимони - 1 шт.
Сир (творог) знежирений - 500 г
Йогурт знежирений
Ванільний цукор
ДЛЯ ЯГІДНОГО ШАРУ:
Вишневе варення - 300 мл
Ягоди заморожені будь-які - 450 г
Крохмаль - 60 г
Вишневий сік - 6 ст. ложок
Directions
КОРЖ:
1Нагріти духовку до 175°С.
2У 100 г цукру по одному додати яйця, ретельно збити. Змішати борошно, крохмаль і розпушувач, просіяти суху суміш поверх маси і добре вимішати.
3Перекласти тісто у форму (діаметр 26 см) і розрівняти.
4Пекти в духовці 30 хвилин і дати охолонути.
ЛИМОННИЙ КРЕМ ДЛЯ ВЕРХНЬОГО ШАРУ:
1Желатин замочити.
2Натерти цедру лимона і вичавити сік. Сік і цедру змішати з сиром (творогом) і 100 г цукру.
3Желатин додати в сирну масу, прибрати на 30 хвилин у холодильник.
4Потім дістати, збити в масу знежирений йогурт з ванільним цукром і перемішати, покрити готовий корж.
ЯГІДНИЙ ШАР:
1Перемішати крохмаль з частиною вишневого соку.
2Залишки соку з половиною ягід довести до кипіння, ввести розведений крохмаль, закип'ятити і підсолодити до смаку. Додати інші ягоди й остудити у формі.
ТОРТ:
1Корж викласти в роз'ємну форму. Змастити торт лимонним кремом і поставити в холодильник на 3 години.
2Потім торт дістати, поверх лимонного крему викласти ягідне желе і прикрасити листочками м'яти.
Є варіант з вершковим маслом (125), яке на початку збити з цукром