Торт «Кавовий мус»
20 Жовтня, 2017
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
Ingredients
Шоколад темний - 350 г
Масло - 300 г
Родзинки - 80 г
Коньяк - 5 ст. ложок
Яйця - 6 жовтків + 8 білків
Кава міцна або еспрессо - 100 мл
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:
Шоколад темний - 150 г
Олія рапсова - 120 мл
Directions
1Замочити родзинки в коньяку.
2У невеликій каструльці змішати каву та шоколад. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки шоколад повністю не розплавиться. Поступово додавати нарізане кубиками масло, весь час помішуючи.
3Зняти з вогню і додати жовтки по одному, весь час розмішуючи. Додати родзинки та коньяк, добре розмішати, відставити убік.
4Міксером збити яєчні білки з сіллю, поки суміш не стане щільною і блискучою. Додати суміш в шоколадну масу. Потихеньку змішати, не збиваючи.
5Змастити роз'ємну форму, викласти дно та стінки пергаментом. Влити все у форму, поставити в холодильник на 12 годин.
6СОУС: На повільному вогні розплавити в каструльці шоколад. Додати масло, зняти з вогню і перемішати.
7Обережно перевернути торт з форми на змащений пергамент. Змастити глазур'ю і поставити в холодильник на 1 годину.
8Широким ножем відокремити торт і глазур від паперу та перекласти торт на тарілку або піднос.
Дієта безглютенова