Торт лимонний «Жираф»
Торт лимонний «Жираф»

Торт лимонний «Жираф»

    

12 Серпня, 2018

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно - 350 г

Масло вершкове - 175 г

Цукрова пудра - 50 г

Яйця - 3 жовтки

Сіль морська - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яйця - 6 шт. + 9 жовтків

Лимони - 7 шт. (цедра + сік)

Цукор - 300 г

Масло вершкове - 300 г

Directions

ТІСТО:

1У просіяне борошно натерти на крупній тертці охолоджене вершкове масло, додати дрібку солі та перемішати до стану крупної крихти.

2Потім додати цукрову пудру та 3 жовтки, замісити тісто, сформувати з нього кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 40‑60 хвилин.

НАЧИНКА:

1Цедру лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.

2У великій мисці збити вінчиком яйця і жовтки, лимонний сік, подрібнену цедру та цукор. Поставити миску на водяну баню, постійно помішуючи жовтково-лимонну масу, доки цукор не розчиниться.

3Додати попередньо розм'якшене вершкове масло та прогрівати, доки не вийде гладкий, однорідний крем.

ТОРТ:

1Велику роз'ємну форму змастити маслом, на крупній тертці натерти охолоджене тісто прямо у форму, розподілити його по дну і краях рівномірним шаром товщиною близько 5 мм. Випікати 15 хвилин у попередньо розігрітій до 180°С духовці.

2Зверху на пропечений корж влити лимонно-жовтковий крем і поставити в духовку ще на 5‑8 хвилин.

00:00