Торт лимонний «Жираф»
12 Серпня, 2018
16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно - 350 г
Масло вершкове - 175 г
Цукрова пудра - 50 г
Яйця - 3 жовтки
Сіль морська - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яйця - 6 шт. + 9 жовтків
Лимони - 7 шт. (цедра + сік)
Цукор - 300 г
Масло вершкове - 300 г
Directions
ТІСТО:
1У просіяне борошно натерти на крупній тертці охолоджене вершкове масло, додати дрібку солі та перемішати до стану крупної крихти.
2Потім додати цукрову пудру та 3 жовтки, замісити тісто, сформувати з нього кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 40‑60 хвилин.
НАЧИНКА:
1Цедру лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.
2У великій мисці збити вінчиком яйця і жовтки, лимонний сік, подрібнену цедру та цукор. Поставити миску на водяну баню, постійно помішуючи жовтково-лимонну масу, доки цукор не розчиниться.
3Додати попередньо розм'якшене вершкове масло та прогрівати, доки не вийде гладкий, однорідний крем.
ТОРТ:
1Велику роз'ємну форму змастити маслом, на крупній тертці натерти охолоджене тісто прямо у форму, розподілити його по дну і краях рівномірним шаром товщиною близько 5 мм. Випікати 15 хвилин у попередньо розігрітій до 180°С духовці.
2Зверху на пропечений корж влити лимонно-жовтковий крем і поставити в духовку ще на 5‑8 хвилин.