Торт «Чорний ліс»
10 Серпня, 2018
16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Яйця - 8 шт. + 2 жовтки
Цукрова пудра + 350 г
Вишня без кісточок - 200 г
Борошно пшеничне - 200 г
Шоколад чорний - 100 г
Масло вершкове - 20 г
Вершки 35% - 680 мл
Вершки 22% - 500 мл
Молоко - 140 мл
Лікер вишневий або будь-який інший - 75 мл
Какао-порошок - 2 ст. ложки
Желатин - 1 ст. ложка
Кориця - 1 паличка
Directions
1Желатин замочити на півгодини у воді.
2У невелику каструлю влити вершки 22%, молоко, всипати 100 г цукрової пудри і довести до кипіння (в жодному разі не кип'ятити!).
3Додати желатин і 25 мл лікеру, перемішати й остудити, потім поставити на кілька годин в холодильник, щоб желе застигло.
4Шоколад розтопити на водяній бані.
5Розчинити 50 г цукрової пудри в 45 мл теплої води.
6Жовтки збити.
7Додати в шоколад сироп і жовтки та перемішати.
8Міксером збити 180 мл вершків 35% і обережно змішати з шоколадною масою. Поставити в холодильник.
9Яйця збити з 150 г цукрової пудри, додати какао, просіяне борошно, все вимішати.
10Роз'ємну форму змастити вершковим маслом. З тіста зробити 2 коржа, випікати в розігрітій до 180°С духовці 15‑20 хвилин.
11Вишню помістити в невелику каструлю (трохи ягід залишити), додати 50 мл лікеру, 50 г цукрової пудри, корицю і 3 ст. ложки води й уварити все на повільному вогні наполовину, потім корицю вийняти.
12Решту вершків 35% збити.
13Корж полити вишневим сиропом, викласти трохи вишень.
14Зверху покласти шар вершкового желе, потім шар шоколадного крему.
15На шоколадний крем викласти шар збитих вершків і прикрасити рештою вишень.
Якщо використовувати другий корж, торт вийде двоповерховим. А можна зробити ще один торт!
ВАРІАНТ: корж випікти один, розрізати уздовж і викладати шарами: шар вершкового желе, шар шоколадного крему, шар збитих вершків.