Торт шоколадний з морозивом

    

23 Квітня, 2017

Блюда страсти (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Шоколад гіркий - 300 г

Масло вершкове - 270 г

Вершки густі - 250 г

Яйця - 4 шт.

Цукор - 1/3 склянки

Борошно пшеничне - 0,75 склянки

Морозиво - 150 г

Ванілін - на кінчику ножа

Directions

1Яєчні жовтки відокремити від білків. 250 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані, ввести по одному жовтки.

2Додати борошно, ванілін, перемішати до однорідної маси.

3Білки збити з цукром в стійку піну, обережно ввести в шоколадну суміш.

4Перелити її в форму, змащену маслом і посипану борошном або манкою. Випікати корж 40 хвилин при 170-180°С.

5СОУС: Вершки нагріти, додати шоколад, довести суміш до кипіння.

6Гарячий торт обережно вийняти з форми, укласти на блюдо, полити соусом. Зверху покласти 2-3 кульки шоколадного морозива й одразу подавати.

00:00