Тунець під арахісовим соусом із рисом
страви з риби здорове харчування
6 Травня, 2018
215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Тунець - 700 г нерозрізаного філе
Рис довгозернистий - 1 склянка
Перець солодкий - 2 стручки зелених + 1 червоний
Цибуля зелена - 1 пучок
Олія арахісова - 6 ст. ложок
ДЛЯ СОУСУ:
Олія арахісова - 4 ст. ложки
Цибуля ріпчаста - 3 шт.
Каррі - 2 ч. ложки
Яблучний сік -2 склянки
Арахіс - 200 г очищених горіхів
Directions
1Рис замочити на кілька годин у воді.
2Крупу кілька разів промити та варити в підсоленій воді кілька хвилин до напівтвердості.
3Філе тунця обсмажити в розігрітій олії з двох боків, покласти на паперову серветку, щоб олія стекла після смаження, остудити, розрізати на порції.
4Стручки солодкого перцю очистити від насіння і нарізати соломкою. Розігріти в окремому посуді частину арахісової олії, в ній обсмажити перець із нарізаною цибулею, овочеву суміш посолити, поперчити.
5АРАХІСОВИЙ СОУС: Яблучний сік, тертий арахіс і каррі тушкувати в залишках арахісової олії близько 5 хвилин на повільному вогні.
6Змішати відварений рис, смажені перець і цибулю, додати до риби та полити арахісовим соусом. Все разом тушкувати на маленькому вогні кілька хвилин до готовності рису.