Тунець під арахісовим соусом із рисом і болгарським перцем
Тунець під арахісовим соусом із рисом і болгарським перцем

Тунець під арахісовим соусом із рисом

    

6 Травня, 2018

215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Тунець - 700 г нерозрізаного філе

Рис довгозернистий - 1 склянка

Перець солодкий - 2 стручки зелених + 1 червоний

Цибуля зелена - 1 пучок

Олія арахісова - 6 ст. ложок

ДЛЯ СОУСУ:

Олія арахісова - 4 ст. ложки

Цибуля ріпчаста - 3 шт.

Каррі - 2 ч. ложки

Яблучний сік -2 склянки

Арахіс - 200 г очищених горіхів

Directions

1Рис замочити на кілька годин у воді.

2Крупу кілька разів промити та варити в підсоленій воді кілька хвилин до напівтвердості.

3Філе тунця обсмажити в розігрітій олії з двох боків, покласти на паперову серветку, щоб олія стекла після смаження, остудити, розрізати на порції.

4Стручки солодкого перцю очистити від насіння і нарізати соломкою. Розігріти в окремому посуді частину арахісової олії, в ній обсмажити перець із нарізаною цибулею, овочеву суміш посолити, поперчити.

5АРАХІСОВИЙ СОУС: Яблучний сік, тертий арахіс і каррі тушкувати в залишках арахісової олії близько 5 хвилин на повільному вогні.

6Змішати відварений рис, смажені перець і цибулю, додати до риби та полити арахісовим соусом. Все разом тушкувати на маленькому вогні кілька хвилин до готовності рису.

00:00