Фахіта моджо свиняча з сальсою з апельсинів і авокадо

  , ,   

22 Серпня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 8 hrs 45 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Свинина - 450 г вирізки або

Курка - 450 г грудок без шкіри та кісток

Олія оливкова - 1/3 склянки

Сік апельсиновий - 1/3 склянки

Сік лайму - 1/3 склянки

Цибуля нарізана - 0,25 склянки

Часник - 6 зубчиків

Орегано сушений подрібнений - 1 ч. ложка

Зіра (кумін) мелена - 1 ч. ложка

Перець солодкий червоний - 2 шт. великі

Цибуля - 2 шт. середні

Тортільї 15 см - 12 шт.

Сметана - 0,25 склянки

Кінза - свіже листя (за бажання)

Лайм - дольки (додатково)

ДЛЯ САЛЬСИ З АПЕЛЬСИНІВ І АВОКАДО:

Апельсини - 2 шт. середні

Авокадо - 1 стигле велике

Цибуля червона нарізана - 0,25 склянки

Кінза свіжа нарізана - 0,25 склянки

Лайм - 2 ст. ложки соку

Соус гострий з перцю у пляшках - 0,5‑1 ч. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Directions

1Скласти м'ясо в пластиковий пакет з застібкою і покласти на дрібну тарілку.

2МАРИНАД: У невеликій мисці змішати оливкову олію, апельсиновий та лаймовий соки, нарізану цибулю, подрібнені часник, орегано та зіру.

3Вилити маринад у м'ясо. Пакет застібнути, покрутити, щоб маринад огорнув усе м'ясо.

4Маринувати в холодильнику від 8 до 24 годин, час від часу перегортаючи пакет.

5САЛЬСА З АПЕЛЬСИНІВ І АВОКАДО: Апельсини очистити, розібрати на дольки та нарізати. Авокадо, розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити та нарізати. У середній чаші змішати апельсини, авокадо, нарізані червону цибулю та свіжу кінзу, сік лайма, гострий соус з перецю у пляшках і сіль. За бажанням накрити кришкою і охолоджувати до 4 годин.

6Злити маринад, частину залишити для подальшого використання.

7Розрізаний вздовж на 4 частини перець та нарізану товстими скибочками цибулю змастити маринадом; залишки маринаду викинути.

8Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини. Покласти м'ясо на піддон. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 30‑35 хвилин або доки термометр не покаже 145°F - 63°С.

9Смажити цибулю останні 10-12 хвилин, а перець - останні 8‑10 хвилин або доки овочі не стануть ніжно-хрусткими, час від часу перегортаючи.

10Щоб нагріти тортільї, щільно загорнути їх в фольгу. Смажити пакет з тортільями протягом останніх 10 хвилин або поки не нагріються, повертаючи один раз.

11Закрити м'ясо фольгою і настоювати 10 хвилин.

12Тим часом за бажання можна очистити перець від шкірки. Перець нарізати на тонкі смужки, накришити цибулю. Нарізати м'ясо скибочками.

13Подавати м'ясо та овочі на тортільях з сальсою з апельсинів і авокадо та сметаною. За бажання посипати кінзою і подавати з дольками лайму.

ФАХІТА МОДЖО КУРЯЧА

1Маринувати 2‑4 години.

2Смажити без кришки на середньому вогні 12‑15 хвилин або до готовності (165°F - 174°С).

Підготовка: 45 хвилин
Маринування: 8 годин
Смаження: 30 хвилин
Настоювання: 10 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 фахіти
Calories467 калорій
Sodium623 мг
Protein 24 г
Cholesterol53 мг
Total Fat20 г
Saturated Fat4 г
Total Carbohydrates47 г
Dietary Fiber7 г