Фетучіні Альфредо – яєчна локшина з вершковим маслом і пармезаном
макаронні вироби італійська кухня
18 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
Ingredients
Фетучіні - 350 г
Масло вершкове - 200 г
Пармезан тертий - 300 г
Мускатний горіх тертий (за бажанням)
Перець білий мелений (за бажанням)
Петрушка рубана - 1 ст. ложка (за бажанням)
Сіль велика для варіння пасти
ДЛЯ ФЕТУЧІНІ:
Борошно з твердих сортів пшениці - 300 г
Яйця - 3 шт.
Сіль - 1 щіпка
Directions
ТІСТО:
1Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке розбити яйця і додати дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти виделкою.
2Замісити тісто руками. Вимішувати тісто не менше 7 хвилин.
3Зробити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.
ФЕТУЧІНІ:
1Розкачати тонко тісто, посипати борошном, зробити з нього рулет, який потім розрізати на шматочки товщиною 3-5 мм. Це і є «гнізда» домашньої яєчної пасти фетучіні.
2Помістити пасту в киплячу підсолену воду (приблизний час варіння - 4-5 хвилин). Відкинути готову пасту на друшляк.
3Помістити в кожну тарілку нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури. Викласти зверху пасту, посипати тертим пармезаном і перемішати. Можна додати тертий мускатний горіх, мелений білий перець і рубану петрушку, але згідно з класичним рецептом інгредієнтами є тільки вершкове масло і пармезан.
Страва з регіону Лаціо
Для цієї страви краще використовувати свіжі, щойно приготовані фетучіні.