Фокача з сиром
Фокача з сиром

Фокача з сиром

    

7 Липня, 2018

17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 порції (2 фокачі)

Ingredients

Борошно пшеничне - 400 г

Сир вершковий «Філадельфія» - 400 г

Сир блакитний - 300 г

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Дріжджі сухі - 2 ч. ложки

Цукор - 2 ч. ложки

Майоран сухий - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 0,25 ч. ложки

Directions

1Духовку попередньо розігріти до 225°С.

2Дріжджі розчинити в 225 мл теплої води, додати дрібку солі, цукор, просіяне борошно та замісити тісто.

3Щедро змастити глибокий посуд оливковою олією, покласти в нього тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце. Через 45 хвилин тісто обім'яти, знову накрити та поставити ще на 30 хвилин в тепле місце.

4Розділити половину тіста ще на дві частини. Розкачати кожну частину, покласти одна на одну та ще раз розкачати.

5Викласти на змащене оливковою олією деко та випікати 10 хвилин в розігрітій духовці. Пропечену фокачу розрізати уздовж навпіл.

6Блакитний сир нарізати невеликими кубиками та перемішати з вершковим сиром.

7Половиною начинки змастити розрізану частину фокачі, зверху накрити другою частиною. Змастити оливковою олією, присипати сіллю, перцем і майораном. Повернути в духовку та випікати ще 5‑6 хвилин.

8З другої половини тіста та залишку начинки зробити другу фокачу.

00:00