Фрикадельки курячі з ріпою (кокабу то торініку)
10 Травня, 2019
50 рецептов японской кухни
Ingredients
Курка - 400 г фаршу
Гриби сушені - 1 шт.
Яйця - 1 шт.
Крохмаль - 2 ч. ложки
Імбир тертий - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Горілка - 2 ч. ложки
Цукор - 1 ч. ложка
Соєвий соус - 1 ч. ложка
Ріпа з листям - 6‑8 шт. невеликих або
Шпинат свіжий - 100 г
ДЛЯ СОУСУ:
Дасі (бульйон) - 2,3 склянки
Вино десертне - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Цукор - 1 ст. ложка
Соєвий соус - 1 ст. ложка
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Лимон - 0,5 шт. (шкірка)
Directions
1Замочити гриб в теплій воді з дрібкою цукру на 15‑20 хвилин. Потім промити його холодною водою, віджати зайву рідину та дрібно нарізати.
2Змішати в мисці курячий фарш, яйце, крохмаль, шматочки гриба, додати імбир, сіль, горілку, цукор і соєвий соус і зробити 10‑12 фрикадельок.
3Почистити та нарізати ріпу.
4Відібрати 12‑15 листочків ріпи та прокип'ятити в солоній воді 30 секунд, щоб вони не втратили колір, обсушити та нарізати.
5СОУС: Змішати в глибокій каструлі дасі, вино, соєвий соус, сіль і цукор і, помішуючи, довести до кипіння.
6Покласти в соус фрикадельки, дати закипіти і тушкувати на слабкому вогні до напівготовності.
7Додати шматочки ріпи, щільно закрити кришкою і тушкувати ще 10‑15 хвилин.
8В останню хвилину додати листя.
9Перед подачею на стіл нарізати шкірку лимона ромбиками та прикрасити готову страву.