Фрікасе з курчати
страви з птиці здорове харчування
11 Червня, 2017
100 рецептов при бессоннице. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Курчата - 1,25 кг
Масло - 150 г
Лимони - 2 шт.
Лавровий лист
Борошно - 50 г
Перець чорний - 10-15 горошин
Рис - 250 г
Яйця - 3 шт.
Молоко - 250 г
Морква - 1 корінь
Селера - 0,5 кореня
Цибуля - 1 шт.
Петрушка - 1 пучок
Сіль
Directions
1Підготовлені тушки курчат розрізати по суглобах на порційні шматки або (за бажанням) вирізати філе і відокремити ніжки. Покласти в каструлю, залити холодною водою і варити, знімаючи піну.
2Додати очищені та нарізані скибочками цибулю, моркву і селеру; посолити за смаком, покласти лавровий лист і варити до м'якості м'яса.
3СОУС: Окремо спасерувати на маслі, не підрум'янюючи, борошно; залити бульйоном, в якому варилися курчата, розмішати та додати молоко; варити 10-15 хвилин, після чого зняти з вогню, додати один за іншим яєчні жовтки, розмішуючи віночком, щоб вони не згорнулися, і додати лимонний сік.
4Процідити соус на укладене в іншу каструлю м'ясо. Посипати чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
5Готове фрикасе зберігати на водяній бані.
6Як гарнір подати рис. Рис можна укласти на блюді у вигляді бордюру, а в середину покласти м'ясо.