Фріко (Картопляний корж-пиріг з сиром)

    

1 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Картопля - 300 г

Сир Едам - 250 г

Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.

Масло вершкове - 30 г

Cіль

Directions

1Почистити картоплю

2Потерти на крупній тертці сир Едам і картоплю, перемішати, посолити.

3Почистити цибулю і нарізати її невеликими кубиками.

4Розтопити на сковороді вершкове масло, додати цибулю і пасерувати її пару хвилин.

5Поставити велику сковороду з антипригарним покриттям на вогонь на 2 хвилини, викласти шар з картоплі та сиру, потім шар з лука, далі знову шар з картоплі з сиром.

6Обсмажити Фріко спочатку з одного боку, потім з іншого. Секрет цієї картопляної страви з хрусткою скоринкою полягає в тому, що коржик має готуватися в жирі, який виділяється при нагріванні сиру.

7Фріко слід подавати до столу гарячим.

Страва з регіону Фріулі-Венеція-Джулія

00:00