Хек із фенхелем / з коренем фенхеля під винним маринадом

    

10 Березня, 2018

195 рецептов для здоровья позвоночника
215 рецептов для здоровья костей и зубов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Хек - 800 г

Фенхель - 1 корінь

Цибуля ріпчаста червона - 2 шт.

Часник - 2 зубчики

Лимони - 1 шт. + 2 ч. ложки соку

Кунжут - 1 ч. ложка насіння

Перець білий - 0,5 ч. ложки зерен

Коріандр - 0,5 ч. ложки насіння

Перець духмяний - 3 горошки

Лавровий лист - 2 шт.

Вино сухе біле - 0,5 склянки

Олія оливкова - 20 г

Перець чорний мелений

Борошно - 30 г

Мед - 1 ч. ложка

Олія - 2 ст. ложки для смаження

Огірки - 1 шт.

Салат листовий - кілька листочків

Directions

1Хек вимити, очистити, звільнити від кісток, шкірки та нутрощів. Кістки та шкірку варити до появи клейкого відвару, потім відвар процідити.

2Філе нарізати на порційні шматки.

МАРИНАД:

1Корінь фенхеля очистити та нарізати тонкими скибочками. Цибулю і часник очистити і нарізати кружальцями. Лимон нарізати кружальцями, вийняти зерна.

2Насіння коріандру потовкти разом із зернами білого перцю і горошками духмяного, додати до них лимонний сік, оливкову олію, нарізаний корінь фенхелю, рибний відвар.

ХЕК ІЗ ФЕНХЕЛЕМ:

1Рибу покрити нарізаними цибулею та часником, залити маринадом, залишити на кілька годин під закритою кришкою. Періодично шматки риби акуратно перевертати в маринаді.

2Потім рибу вийняти, покласти на паперову серветку, щоб стік маринад. Маринад процідити.

3Філе посолити, поперчити, обваляти в борошні, покласти в розігріту олію і обсмажити з двох боків, потім вийняти та перекласти в окремий посуд.

4У маринад додати лимонний сік, мед, нагріти, туди покласти шматки риби і тушкувати близько 10-15 хвилин.

5Вимити і очистити огірок, листовий салат, нарізати тонкими смужками, посипати ними готову рибу, також додати до риби скибочки лимона і лавровий лист.

Дієта для зміцнення хребта, профілактики остеопорозу та карієсу

00:00