Хумус

  , ,   

18 Липня, 2018

169 рецептов для хорошей памяти и ясного ума (Еда, которая лечит)

Ingredients

Нут - 1 склянка сухих бобів

Лимони - 1 шт.

Часник - 3 зубчики

Кунжутна паста - 2 ст. ложки з верхом

Кумін - 1 ч. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Перець чорний

Олія оливкова

ДЛЯ КУНЖУТНОЇ ПАСТИ:

Кунжут 0,5 склянки насіння

Кумін - 1 ст. ложка

Олія оливкова або кунжутна - 1 ст. ложка

Directions

1Обсмажити на сухій сковороді насіння кунжуту та кумін, після чого розтерти їх з оливковою або кунжутним маслом.

2На ніч замочити боби нут.

3Вранці воду злити, додати свіжу воду, поставити на вогонь, дати закипіти і, коли з'явиться піна, зняти її шумівкою. Кип'ятити 15 хвилин.

4Потім відвар трохи остудити і злити, заливши нут новою водою, довести знову до кипіння та варити ~ 2 години до повної м'якості нуту.

5Коли боби стануть м'якими, вийняти частину бобів і злити в інший посуд частину відвару. Потовкти часник, додати до бобів, вичавити туди ж сік з лимона, додати тхіну - кунжутну пасту, кумін, посолити, поперчити. Все ретельно перемішати і збити, як крем, поступово вливаючи оливкову олію, - чим більше олії, тим більш повітряним стає хумус.

6Хумус можна зверху прикрасити зеленню, перцем, паприкою, бобами, кедровими горішками, кінзою.

7Хумус має вигляд пасти, яку можна поєднувати з овочами, рибою та м'ясом, створюючи салати, можна намазувати на хліб або їсти просто так. Його можна використовувати і як гарнір до м'ясних і рибних страв.

Дієта для поліпшення пам'яті

До основного складу хумусу можна включити часник, цибулю, варені баклажани, помідори тощо.

Якщо немає кунжуту, його можна замінити волоськими горіхами.

00:00