Хумус із цибулею і смаженими кедровими горішками (швидкого приготування)

      ,

6 Березня, 2018

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Yields: 2 склянки

Ingredients

Кедрові горішки - 6 ст. ложок

Горох турецький консервований - 1 банка (425 г)

Зелена цибуля нарізана - 0,5 склянки

Часник - 1‑2 зубчики

Лимон - 2‑3 ст. ложки свіжого соку

Кмин мелений - 0,5 ч. ложки

Олія оливкова - 1 ст. ложка

Сіль велика

Піта з борошна грубого помелу - 4 шт.

Directions

1Кожну піту розрізати на 8 частин.

2Покласти кедрові горішки в сковороду з антипригарним покриттям. Обсмажувати на середньому вогні 3‑4 хвилини до золотистого кольору, часто помішуючи, щоб вони не підгоріли. Зняти з вогню і остудити.

3Відкинути горох на друшляк, зібравши чверть рідини. Горох, 0,25 склянки цибулі, подрібнений часник, лимонний сік, мелений тмин, оливкову олію і велику сіль змішати в блендері до однорідної маси. Додати злиту з гороху рідину, кедрові горішки та залишки цибулі. За бажання посипати цибулею зверху.

4Подавати при кімнатній температурі з шматочками піти - так цей соус подається традиційно, але можна вмочати в нього скибочки огірка, стебла селери й інші сирі овочі.

Цей східний соус із турецького гороху зазвичай готується з великою кількістю кунжутної пасти (тахіні) й оливкової олії. Тут трохи зменшено кількість олії і додані смажені кедрові горішки та зелена цибуля, що надає страві неповторного смаку й аромату.

Соус краще готувати заздалегідь, за день до подачі на стіл. В такому випадку він настоїться і набуде пікантного смаку. І не зловживати часником!

При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 10 г. Еквівалентно 0,5 порції крохмалевмісних продуктів, 0,5 порції овочів і 0,5 порції жирів.

При обмеженні споживання натрію. Основне джерело натрію в цій страві - консервований горох. Щоб зменшити його кількість, зварити сушений горох самостійно або пошукати консервований без солі.

При вагітності. В 1 порції міститься 35 мкг фолієвої кислоти й 1 мг заліза.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 ст. ложки соусу + 2 шматочки піти
Calories71 ккал
Sodium81 мг
Protein2,8 г
Cholesterol0 г
Total Fat2,8 г
Saturated Fat0,4 г
Polyunsaturated Fat0,29 г
Monounsaturated Fat1,31 г
Trans Fat0 г
Total Carbohydrates10 г
Dietary Fiber2 г