Чайні ложки медово-лимонно-лавандові
27 Серпня, 2018
Mother Earth News. Guide to Cooking with Herbs 2016 Fall
- Yields: 20 ложок
Ingredients
Вода - 1/3 склянки окропу
Лаванда - 1 ст. ложка сушених квітів + свіжі гілочки та квіти для декору
Мед - 0,5 склянки
Цукор - 2 склянки
Оцет білий - 1 ст. ложка
Лимон - 1 шт. (тільки жовта частина шкірки без білої, нарізана смужками 6‑7 мм)
Ложки - 20 шт.
Directions
1Залити окропом лаванду; накрити кришкою і замочити на 5 хвилин.
2Залити рідину через ситечко у скляну вимірювальну чашку, 0,25 склянки рідини відкласти; лаванду викинути.
3Налити у велику каструлю з важким дном лавандову воду, додати мед, цукор, оцет і лимонну шкірку і довести до кипіння. Коли на стінках каструлі утворяться кристали цукру, зняти їх вологим кондитерським пензликом. Варити, доки карамель не досягне стадії твердого хрусту (коли крапля карамелі у склянці холодної води негайно стає твердою), 8‑10 хвилин. Зняти з вогню і дати карамелі охолонути 5 хвилин.
4Покласти на стіл аркуш алюмінієвої фольги, у центр фольги покласти дерев'яну ложку.
5Опустити ложку у карамель, обертаючи її, щоб заповнити карамеллю більшу частину ложки. Покласти ложку на фольгу, положивши її ручку на ручку дерев'яної ложки, щоб зберегти цукерку в чашоподібній частині ложки. Нехай повністю охолоне.
6Загорнути чашоподібну частину ложки в пластикову обгортку або целофан і, за бажання, зав'язати шпагатом разом із квітучою свіжою лавандовою гілочкою.
7Ложки можна перемішувати з гарячим чаєм або навіть гарячою водою, щоб зробити солодкий заспокійливий засіб. Або подарувати!