медово-лимонно-лавандові чайні ложки
медово-лимонно-лавандові чайні ложки

Чайні ложки медово-лимонно-лавандові

  

27 Серпня, 2018

Mother Earth News. Guide to Cooking with Herbs 2016 Fall

  • Yields: 20 ложок

Ingredients

Вода - 1/3 склянки окропу

Лаванда - 1 ст. ложка сушених квітів + свіжі гілочки та квіти для декору

Мед - 0,5 склянки

Цукор - 2 склянки

Оцет білий - 1 ст. ложка

Лимон - 1 шт. (тільки жовта частина шкірки без білої, нарізана смужками 6‑7 мм)

Ложки - 20 шт.

Directions

1Залити окропом лаванду; накрити кришкою і замочити на 5 хвилин.

2Залити рідину через ситечко у скляну вимірювальну чашку, 0,25 склянки рідини відкласти; лаванду викинути.

3Налити у велику каструлю з важким дном лавандову воду, додати мед, цукор, оцет і лимонну шкірку і довести до кипіння. Коли на стінках каструлі утворяться кристали цукру, зняти їх вологим кондитерським пензликом. Варити, доки карамель не досягне стадії твердого хрусту (коли крапля карамелі у склянці холодної води негайно стає твердою), 8‑10 хвилин. Зняти з вогню і дати карамелі охолонути 5 хвилин.

4Покласти на стіл аркуш алюмінієвої фольги, у центр фольги покласти дерев'яну ложку.

5Опустити ложку у карамель, обертаючи її, щоб заповнити карамеллю більшу частину ложки. Покласти ложку на фольгу, положивши її ручку на ручку дерев'яної ложки, щоб зберегти цукерку в чашоподібній частині ложки. Нехай повністю охолоне.

6Загорнути чашоподібну частину ложки в пластикову обгортку або целофан і, за бажання, зав'язати шпагатом разом із квітучою свіжою лавандовою гілочкою.

7Ложки можна перемішувати з гарячим чаєм або навіть гарячою водою, щоб зробити солодкий заспокійливий засіб. Або подарувати!

00:00