Чхртма

    

7 Жовтня, 2016

Армянская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Курка - 2 стегенця

Яйця - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 головки

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Борошно пшеничне - 1 ст. ложка

Оцет винний - 1 ст. ложка

Шафран - на кінчику ножа

Кінза - 1 пучок

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Курячі стегенця відварити до готовності з додаванням солі. Бульйон процідити.

2Стегенця залити бульйоном. Додати обсмажену цибулю. Борошно розвести в невеликій кількості бульйону так, щоб не утворилися грудочки.

3Шафран залити окропом і дати настоятися, щоб вода набула коричневого кольору.

4Збити жовток, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити в нього трохи гарячого бульйону.

5Додати в бульйон з куркою настій шафрану, оцет, рубану кинзу. Довести до кипіння, влити збитий з бульйоном жовток і одразу зняти з вогню.

6При подачі посипати суп рубаною зеленню петрушки.

00:00