Шашлик по-карськи
страви з м'яса кавказська кухня
28 Грудня, 2018
50 рецептов шашлыков
Мангал, казан, барбекю. Вкуснейшие блюда мужскими руками
Мангалы и барбекю
Ingredients
Баранина - 1 кг + 4 баранячі нирки / 500 г + 2 нирки
Цибуля ріпчаста - 100 г / 30 г
Оцет - 25‑30 мл або
Лимон - 1 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Зелень петрушки - 20 г
Зелена цибуля - 100 г
Кетчуп або томатний соус - 50 г
Directions
1Ниркову частину баранини промити, зачистити, зрізавши сухожилля, зробити кілька надрізів, щоб під час смаження шматки баранини не стягувало, та нарізати шматками вагою приблизно по 250 г кожен. Нирки також промити, очистити від плівок, розрізати навпіл і видалити протоки.
2Підготовлене м'ясо та нирки скласти в емальований посуд, посолити, посипати перцем, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і частиною подрібненої зелені петрушки, скропити оцтом або лимонним соком і поставити в холодне місце на 2‑3 години для маринування.
3Перед смаженням кожен шматок баранини надіти на шампур, додавши по обидва боки шматка м'яса по половинці нирки.
4Смажити над вугіллям без полум'я. Під час смаження шампур потрібно повертати, щоб шашлик рівномірно просмажився.
5Готовий шашлик зняти з шампура та подати цілими шматками разом із нирками, поклавши на блюдо дольки лимона. Зверху шашлик посипати зеленою цибулею і зеленню петрушки. Подавати з томатним соусом або кетчупом. Як гарнір можна подати картоплю фрі або картопляне пюре, свіжі овочі.