Щі зі свіжої капусти (з м’ясом)

    

28 Серпня, 2017

100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

М'ясо з кісткою (яловичина, баранина, свинина) - 500‑700 г

Вода - 2 л

Капуста білокачанна - 600‑700 г

Картопля - 2 шт.

Ріпа - 1 шт. невелика

Морква - 1 шт.

Корінь петрушки

Цибуля - 1 шт.

Томат-пюре - 1 ст. ложка з верхом або

Помідори - 2 шт.

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Лавровий лист - 2‑3 шт.

Перець чорний - 2‑3 горошини

Сіль

Directions

1У каструлі на слабкому вогні поставити варити м'ясо з кісткою. Щоб бульйон був наваристий, м'ясо покласти в холодну воду. Каструлю кришкою не накривати. Зняти з киплячого бульйону піну і влити в нього ложку холодної води. Коли піна з'явиться знову, операцію повторити, і так до тих пір, поки накип не перестане утворюватися. Обтерти чистою вологою ганчіркою присохлу до країв каструлі піну і продовжувати варити бульйон 2‑2,5 години (до напівготовності).

2Капусту, нарізану шашечками або соломкою, опустити в киплячий бульйон. Коли бульйон знову закипить, покласти в нього нарізану дольками або брусочками картоплю.

3Дрібно нарізані коріння і цибулю обсмажити в олії з томатом-пюре на сковороді, заправити ними щі та проварити 15‑20 хвилин.

4За 5 хвилин до закінчення варіння в каструлю покласти перець, лавровий лист і сіль. Одночасно зі спеціями в суп можна покласти 2‑3 зубчики часнику, розтертого з сіллю.

5Готові щі розлити в тарілки, покласти в кожну по шматочку м'яса, зверху посипати зеленню. У соуснику до щів подати сметану.

Якщо замість томату-пюре використовувати свіжі помідори, то їх потрібно класти в каструлю перед закінченням варіння.

Дієта при гіпотонії

00:00