Щі з квашеної капусти

    

29 Серпня, 2017

100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

Капуста квашена - 500‑600 г

Морква - 1‑2 шт.

Петрушка - 1‑2 корінця

Цибуля - 1 шт.

Томат-пюре - 2 ст. ложки

Борошно пшеничне - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Петрушка або кріп - 1 пучок зелені

Лавровий лист

Перець

Сметана - 0,5 склянки

Бульйон м'ясний - 2 л

Directions

1БУЛЬЙОН М'ЯСНИЙ: У каструлі на слабкому вогні поставити варити м'ясо з кісткою. Щоб бульйон був наваристий, м'ясо покласти в холодну воду. Каструлю кришкою не накривати. Зняти з киплячого бульйону піну та влити в нього ложку холодної води. Коли піна з'явиться знову, операцію повторити, і так доти, доки накип не перестане утворюватися. Обтерти чистою вологою ганчіркою присохлу до країв каструлі піну і продовжувати варити бульйон 2‑2,5 години (до напівготовності).

2Поки вариться бульйон, з шаткованої квашеної капусти віджати сік, покласти капусту в каструлю, додати ложку томату-пюре, влити 1  склянку бульйону або води, закрити кришкою і тушкувати 1,5‑2 години. Вогонь спочатку має бути сильним, а коли капуста прогріється, зменшити його до мінімуму. Чим тушкована капуста м'якше, тим смачніше щі.

3За 10‑15 хвилин до закінчення тушкування капусти додати в неї обсмажені на олії коріння і цибулю.

4У киплячий бульйон покласти капусту і варити до готовності 30-40 хвилин.

5За 15 хвилин до закінчення варіння влити в бульйон борошняну пасеровку, опустити лавровий лист, перець.

6У готові щі можна додати 2‑3 зубчики часнику, розтерті з сіллю.

7У тарілку з щами покласти сметану, зелень. До щів добре подати кулеб'яку з гречкою, гречану кашу, ватрушки з сиром.

Дієта при гіпотонії

00:00