Яблука мариновані
18 Вересня, 2016
Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)
Ingredients
ВАРІАНТ 1:
Яблука - 6 кг
Цукор - 1 кг
Вода - 2,5 л
Оцет 6% - 2 склянки
Гвоздика
Кориця
ВАРІАНТ 2:
Яблука
ЗАЛИВКА:
Вода - 1 л
Цукор - 600‑800 г
Оцет столовий - 60‑70 мл
НА БАНКУ 1 л:
Кориця - 0,3‑0,6 г
Гвоздика - 5‑8 бутонів
Перець чорний - 5‑8 горошин
Перець духмяний - 5‑8 горошин
Directions
1Яблука ретельно вимити, очистити від шкірки і в залежності від величини розрізати дольками на 4‑8 частин, видалити серцевину з насінням. Нарізані яблука можна покласти в підкислену воду (3‑5 г лимонної кислоти або 40‑60 мл столового оцту на 1 л води). Дрібні яблука можна маринувати цілими.
2Підготовлені плоди бланшувати (можна бланшувати в тому розчині, де лежали яблука) в залежності від розміру 2‑8 хвилин, охолодити в холодній воді та одразу розкласти в банки, на дно яких покладені прянощі.
3МАРИНАД: У киплячій воді, в якій бланшувалися яблука, розчинити цукор, влити оцет. (Для варіанту 2: маринад зробити на звичайній воді, якщо використовувати воду, в якій бланшувалися яблука, кількість оцту зменшити вдвічі).
4Маринадом залити яблука, пастеризувати або стерилізувати банки 30 хвилин (банки 3 л - 45 хвилин), закатати.
Для маринування краще брати солодкі сорти яблук. Кислі яблука в маринаді легко розварюються.