Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Cook: 20 mins
Yields: 6 порцій по 2 скибочки
Ingredients
Ананас свіжий - 1 шт.
Мускатний горіх мелений - 1/8 ч. ложки
Концентрат ананасового соку без цукру - 0,25 склянки
Сік апельсиновий свіжовичавлений - 0,5 склянки
Ром - 2 ст. ложки
Апельсин - терта цедра
Directions
1Ананас очистити від шкірки і серцевини та нарізати уздовж на 12 скибочок.
2Змішати в каструльці мускатний горіх, концентрат ананасового соку і апельсиновий сік і поставити її на великий вогонь. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 8‑10 хвилин. Зняти з вогню і додати ром. Накрити кришкою.
3Покласти у велику сковороду з антипригарним покриттям 6 скибочок ананаса і обжарювати на середньому вогні по 2‑3 хвилини з кожного боку. Викласти ананаси зі сковороди на десертну тарілку. Досмажити інші скибочки.
4Полити смажені ананасові скибочки ромовим соусом і подавати. За бажання можна прикрасити тертою цедрою апельсина.
1 порція страви більш ніж на 60% забезпечує добову потребу у вітаміні С.
ПРИ ДІАБЕТІ. Загальна кількість вуглеводів - 27 г. Еквівалентно 2 порціям фруктів. Без цукру.