Ананаси в ромовій глазурі (швидкого приготування)

    ,

14 Вересня, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 порцій по 2 скибочки

Ingredients

Ананас свіжий - 1 шт.

Мускатний горіх мелений - 1/8 ч. ложки

Концентрат ананасового соку без цукру - 0,25 склянки

Сік апельсиновий свіжовичавлений - 0,5 склянки

Ром - 2 ст. ложки

Апельсин - терта цедра

Directions

1Ананас очистити від шкірки і серцевини та нарізати уздовж на 12 скибочок.

2Змішати в каструльці мускатний горіх, концентрат ананасового соку і апельсиновий сік і поставити її на великий вогонь. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 8‑10 хвилин. Зняти з вогню і додати ром. Накрити кришкою.

3Покласти у велику сковороду з антипригарним покриттям 6 скибочок ананаса і обжарювати на середньому вогні по 2‑3 хвилини з кожного боку. Викласти ананаси зі сковороди на десертну тарілку. Досмажити інші скибочки.

4Полити смажені ананасові скибочки ромовим соусом і подавати. За бажання можна прикрасити тертою цедрою апельсина.

1 порція страви більш ніж на 60% забезпечує добову потребу у вітаміні С.

ПРИ ДІАБЕТІ. Загальна кількість вуглеводів - 27 г. Еквівалентно 2 порціям фруктів. Без цукру.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 скибочки
Calories119 ккал
Sodium2 мг
Protein0,09 г
Total Fat0,8 г
Saturated Fat0,07 г
Polyunsaturated Fat0,24 г
Monounsaturated Fat0,09 г
Total Carbohydrates27 г
Dietary Fiber2 г