1Зняти жорстке зовнішнє листя артишоків і обрізати стебло, залишивши близько 3 см. Дуже гострим ножем обрізати серцевинку артишоків, щоб видалити тверду частину листя.
2У мисці змішати лимонний сік з водою і покласти обрізані артишоки у воду, щоб вони не потемніли.
3Закріпити термометр на стінці великої сковороди. Додати достатню кількість олії, щоб артишоки були занурені в ній. Нагріти олію до 270°F (130°C).
4Злити воду та обсушити артишоки. Постукати ними один об одного, а потім трошки сплюснути на дошці, натиснувши на основу, щоб листя розійшлося. Всередині нетісно закритого листя посипати щіпкою солі та перцю.
5Смажити артишоки в олії ~ 20 хвилин, доки ніж легко не увійде в м'якоть. Перекласти на паперові рушники, щоб осушити.
6Перед подачею нагріти олію до 340‑350°F (170‑180°C) і обсмажувати артишоки 3‑5 хвилин до хрусткості. Осушити паперовими рушниками та подавати гарячими.