Бабагануш із баклажанів

    

25 Лютого, 2018

Это вкусно 2017 №10

Ingredients

Баклажани - 4 шт.

Кунжут - 120-150 г

Олія оливкова - 4 ст. ложки

Лимон - 2 ст. ложки соку

Часник - 1-2 зубчики

Сіль

Кінза - 0,5 пучка

Перець червоний - 1 щіпка

Directions

1Баклажани вимити, наколоти виделкою, викласти на деко та запікати 40 хвилин в духовці при 140°С.

2М'які баклажани дістати з духовки, розрізати вздовж і остудити.

3КУНЖУТНА ЗАПРАВКА: Помістити насіння кунжуту в чашу блендера і змолоти в пасту. Додати часник, лимонний сік, червоний перець, сіль, оливкову олію і перемішати до однорідності.

4М'якоть баклкжаныв вискоблити виделкою, якщо насіння велике - видалити. Зробити пюре, змішати з кунжутною заправкою. Скорегувати смак, додавши ще солі, перцю або лимонного соку.

5Подавати соус в глибокій піалі, скропивши оливковою олією і посипавши подрібненою кінзою. А можна одразу намастити на свіжий лаваш і згорнути рулетом.

00:00