Багет із помідорами та базиліком
бутерброди з черствого хлібу, здорове харчування, пісне
9 Березня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Багет - 4 скибочки
Помідори - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
Базилік - 2-3 гілочки зелені
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Сіль
Цукор
Перець мелений
Directions
1Багет нарізати навскоси скибочками. У сковороді розігріти 1 ст. ложку оливкової олії, покласти скибочки багета й обсмажити з двох боків до золотистого кольору. Скибочки багета також можна розкласти на решітці та підсушити в духовці 8‑10 хвилин при 180°C.
2Натерти готові грінки розрізаним навпіл зубчиком часнику.
3Залишки часник очистити і дрібно нарізати. Базилік вимити, обсушити і нарізати.
4З помідорів зняти шкірку (для цього помідори на 1 хвилину опустити в окріп, потім одразу перекласти в холодну воду) та нашаткувати маленькими кубиками.
5Помідори покласти в посуд, додати нарізаний часник, базилік, сіль, мелений перець, і якщо помідори мають кислий смак, то дрібку цукру. Все перемішати і заправити оливковою олією.
6На грінки покласти помідорову суміш, скропити оливковою олією і прикрасити зеленню базиліку.
7Подавати багет одразу, поки він хрусткий.