Баклава мигдальна
Баклава мигдальна

Баклава мигдальна

  ,     

22 Серпня, 2018

50 рецептов африканской кухни

Ingredients

Манна крупа - 500 г

Борошно - 250 г

Масло топлене - 1,5 склянки

Масло вершкове розтоплене - 1 склянка

Мигдаль мелений - 500 г + кілька цілих очищених мигдалин

Цукор - 130 г

Сіль

Мед

Крохмаль

Directions

1Мелений мигдаль і цукор в одній мисці полити розтопленим вершковим маслом, розтерти між долонями і залишити на ніч.

2У велику миску просіяти манну крупу та борошно, додати сіль і топлене масло, розтерти між долонями. Тісто вимішувати 30 хвилин, потроху змочуючи водою. Воно має бути досить щільним, але еластичним.

3Сформувати з тіста 14 кульок, посипати крохмалем і розкачати в дуже тонкі пласти.

4На змащену топленим маслом велику чавунну сковороду укласти пласти тіста один біля одного так, щоб їх краї звисали з країв сковороди. Змастити ці пласти топленим маслом і покласти на них ще кілька, щоб в цілому їх вийшло сім. Покрити їх шаром мигдалю, зверху покласти залишки пластів тіста, загнути «хвости». Прокреслити на поверхні баклави смуги, що утворюють при перетині ромби. У центр кожного ромба увіткнути очищений мигдаль. Змастити всю поверхню топленим маслом.

5Поставити сковороду у слабо розігріту духовку і, не змінюючи температуру, випікати баклаву до золотистого кольору.

6Вийняти з печі та рясно полити розтопленим медом. Дати охолонути.

7Нарізати ромби та розкласти в тарілочки або подати на одному блюді.

00:00