1Обмиті й очищені від шкірки невеликі баклажани занурити на 1‑2 хвилини в киплячу воду, відкинути на друшляк, дати стекти воді, остудити, а потім зробити в кожному баклажані поздовжній розріз завдовжки 3‑4 см.
2Гілки селери покласти на 1 хвилину в киплячу воду і потім остудити.
3У відвар всипати 0,5 ст. ложки солі, влити винний оцет і, давши закипіти, зняти з вогню; остудити.
4Обшпарити окропом часник.
5Дуже дрібно нарізати зелень і перемішати з 0,5 ст. ложки солі.
6Зеленню через надрізи наповнити баклажани, додати в кожен по 1 зубчику часнику та перев'язати ошпареними гілками селери.
7Підготовлені баклажани щільно вкласти в банки та залити охолодженим розчином. Краї банок ретельно обтерти, банки герметично закупорити.