19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)
Cook: 1 hr 20 mins
Yields: 6 порцій
Ingredients
Баранина - 2 кг
Сочевиця - 6 ст. ложок
Олія - 2-3 ст. ложки
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Імбир тертий - 2 ст. ложки
Часник - 5 зубчиків
Вино червоне сухе - 200 мл
Мед - 1 ст. ложка
Соєвий соус - 1 ст. ложка
Перець чилі сухий - 1 шт або 1 щіпка
Кориця мелена - 0,5 ч. ложки
Каррі - 0,5 ч. ложки
Directions
1У великій каструлі розігріти олію і обсмажити в ній шматки баранини з усіх боків. Вийняти баранину, дати їй відпочити кілька хвилин.
2МАРИНАД: У каструлю, в якій смажилося м'ясо, всипати імбир, каррі, дрібно нарізані цибулю і часник. Перемішати, злегка просмажити, додати червоне вино, мед, соєвий соус, розкришений руками перець чилі та корицю.
3Покласти в маринад м'ясо, влити гарячу воду так, щоб м'ясо було повністю покрито соусом із водою, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 1,5 години.
4Додати сочевицю і тушкувати все разом на повільному вогні ще 40 хвилин.