тушкована баранина з баклажанами
тушкована баранина з баклажанами

Баранина тушкована з баклажанами

    

1 Травня, 2018

19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранина молода - 600 г

Баклажани - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Лимон - 1 шт.

М'ята - 1 пучок

Часник - 3 зубчики

Зелена цибуля - 5 пір'їн

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Цукор - 3 ст. ложки

Кориця - 3 палички

Лавровий лист - 1 шт.

Кмин - 1,5 ч. ложки

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 1 ч. ложка

Directions

1М'ясо вимити, просушити паперовим рушником і нарізати кубиками.

2Часник дрібно порубати, цибулину порізати півкільцями, зелену цибулю нарізати крупно.

3Лимон нарізати кружальцями, покласти в розігріту сковороду, додати цукор і закарамелізувати.

4У важкій каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію та обсмажити цибулю і часник.

5Додати зелену цибулю і кмин, потомити 1‑2 хвилини.

6Покласти в каструлю до цибулі нарізане м'ясо й обсмажити його з усіх боків.

7Додати в каструлю з м'ясом закарамелізований лимон, гілочки м'яти, корицю і лавровий лист. Тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.

8Баклажан нарізати кружальцями, присипати сіллю і залишити на кілька хвилин.

9Додати шматочки баклажана до м'яса, посолити, поперчити та тушкувати ще 10‑20 хвилин.

00:00