Биточки з форелі

  

26 Лютого, 2018

19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з риби (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 55 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Форель - 300-400 г філе

Картопля - 1 кг

Помідори - 4-5 шт. маленьких

Морква - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.

Цибуля зелена - 1 пучок

Кріп - 0,5 пучка

Часник - 1-2 зубчики

Масло вершкове - 50 г

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Борошно пшеничне - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 1 щіпка

ДЛЯ СОУСУ:

Лимони - 0,5 шт.

Кріп - 0,5 пучка

Сметана - 3-4 ст. ложки

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Форель покласти в невелику каструлю, додати очищені цибулю, часник і моркву, трохи посолити, залити водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин.

2Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді, потім воду злити та зберегти.

3Приготувати з картоплі пюре, додавши вершкове масло та 3 ст. ложки води, в якій вона варилася.

4Зелену цибулю, 0,5 пучка кропу, помідори подрібнити та змішати з пюре.

5Відварену форель розкришити виделкою, з'єднати з пюре, добре перемішати. Якщо потрібно, додати трохи солі та перцю.

6Зробити невеликі биточки, обваляти їх у борошні й обсмажити на оливковій олії.

7СОУС: З половинки лимона вичавити сік. 0,5 пучка кропу дрібно порубати, змішати з лимонним соком і сметаною, злегка посолити.

8Полити биточки соусом і подавати гарячими.

Для биточків підійде будь-яка червона риба, наприклад сьомга

00:00