Борщ

    

20 Вересня, 2016

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

  • Cook: 2 hrs 15 mins
  • Yields: каструля 4 л

Ingredients

Яловичина - 1 кг м'якоті або м'яса на кісточці

Картопля - 500 г

Капуста свіжа - 300 г

Морква - 200 г

Буряк - 400 г

Цибуля - 200 г

Томатна паста - 3 ст. ложки

Оцет 6% - 1 ч. ложка

Часник - 2-3 зубчики

Лавровий лист - 2-3 шт

Олія

Перець

Сіль

Зелень

Directions

1М'ясо залити водою, варити 1,5 години, потім м'ясо вийняти, нарізати невеликими шматочками і додати в бульйон.

2Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Буряк нарізати тонкою соломкою.

3Буряк обсмажити на олії, додати оцет і томатну пасту (якщо паста густа, додати трохи води), тушкувати 5-7 хвилин.

4На олії обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.

5Картоплю нарізати кубиками або брусочками і додати в киплячий бульйон, посолити.

6Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин.

7Додати буряк, варити ще близько 10 хвилин, додати цибулю і моркву, слідом - лавровий лист. Якщо необхідно, посолити, поперчити.

8Додати часник, видавлений через часникодавилку. Прибрати з вогню, дати настоятися 15-20 хвилин.

9Готовий борщ розлити по тарілках, додати сметану і посипати зеленню.

00:00