Борщ
20 Вересня, 2016
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
- Cook: 2 hrs 15 mins
- Yields: каструля 4 л
Ingredients
Яловичина - 1 кг м'якоті або м'яса на кісточці
Картопля - 500 г
Капуста свіжа - 300 г
Морква - 200 г
Буряк - 400 г
Цибуля - 200 г
Томатна паста - 3 ст. ложки
Оцет 6% - 1 ч. ложка
Часник - 2-3 зубчики
Лавровий лист - 2-3 шт
Олія
Перець
Сіль
Зелень
Directions
1М'ясо залити водою, варити 1,5 години, потім м'ясо вийняти, нарізати невеликими шматочками і додати в бульйон.
2Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Буряк нарізати тонкою соломкою.
3Буряк обсмажити на олії, додати оцет і томатну пасту (якщо паста густа, додати трохи води), тушкувати 5-7 хвилин.
4На олії обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
5Картоплю нарізати кубиками або брусочками і додати в киплячий бульйон, посолити.
6Коли бульйон закипить, додати капусту. Варити на невеликому вогні 5 хвилин.
7Додати буряк, варити ще близько 10 хвилин, додати цибулю і моркву, слідом - лавровий лист. Якщо необхідно, посолити, поперчити.
8Додати часник, видавлений через часникодавилку. Прибрати з вогню, дати настоятися 15-20 хвилин.
9Готовий борщ розлити по тарілках, додати сметану і посипати зеленню.