Борщ зі щавлем
16 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Свинина - 500 г м'яса без кісток + 400 г реберець
Вода - 3‑3,5 л
Буряк - 300 г
Картопля - 400 г
Морква - 100 г
Петрушка - 100 г кореня
Цибуля - 1 шт. середня
Щавель - 50 г
Шпинат - 50 г
Цибуля зелена нарізана - 6 ст. ложок
Борошно - 1 ст. ложка
Яйця - 2 шт.
Оцет - 1 ч. ложка
Олія - 3 ст. ложки
Сіль
Цукор
Спеції
Зелень
Directions
1Реберця промити, залити холодною водою та поставити на вогонь. У киплячий бульйон покласти свинину, варити до готовності.
2Потім м'ясо, в тому числі з реберець, вийняти, нарізати шматочками.
3Буряк вимити, очистити, нарізати соломкою.
4У сковороду налити 3‑4 ст. ложки бульйону, підігріти, покласти в бульйон буряк, посолити, додати цукор, спеції, оцет і тушкувати під кришкою до готовності.
5Корінь петрушки та моркву нарізати соломкою, цибулю дрібно нашаткувати. Обсмажити в олії, додавши борошно.
6У киплячий бульйон покласти картоплю, варити 15 хвилин.
7Додати тушковані буряк, моркву, цибулю та корінь петрушки.
8Шпинат і щавель ретельно промити під проточною водою, нашаткувати і разом із зеленою цибулею покласти в борщ. Додати сіль і спеції, довести до кипіння та зняти з вогню.
9Яйця зварити круто, остудити, очистити та нарізати кружальцями.
10У кожну тарілку з борщем покласти кружальце яйця, шматок м'яса і рубану зелень.