Борщ зі щавлем і кропивою
16 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Свинячі кістки - 200 г
Вода - 2,5 л
Картопля - 200 г
Кропива - 7‑10 молодих пагонів
Щавель - 12‑15 листя
Рис - 30 г
Морква - 100 г
Петрушка - 50 г кореня
Цибуля - 1 шт. невелика
Яйця - 3 шт.
Томатна паста - 2 ст. ложки
Олія - 3 ст. ложки
Сіль
Цукор
Спеції
Зелень
Сметана
Directions
1Кістки промити, залити водою та варити на повільному вогні 40‑60 хвилин, вийняти з бульйону.
2Рис промити 2‑3 рази, відварити окремо в підсоленій воді до напівготовності.
3Моркву, корінь петрушки та картоплю вимити, очистити. Картоплю нарізати брусочками, коріння натерти на крупній тертці.
4Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в олії, додати моркву та корінь петрушки, 2 ст. ложки бульйону, томатну пасту і тушкувати під кришкою до готовності.
5Кропиву та щавель ретельно промити. Листя щавлю нарізати соломкою. Кропиву залити на 2 хвилини окропом, вийняти, протерти через сито, додати в бульйон і довести до кипіння.
6Покласти в борщ щавель, картоплю, рис, варити 5 хвилин.
7Потім додати тушковані в томаті овочі, сіль, цукор, спеції і варити до готовності.
8Яйця акуратно розбити в ложку й обережно по черзі опустити в киплячий борщ, щоб вони вийшли в «шубі» з білка.
9Готовий борщ подавати із зеленню та сметаною.