1Буряк очистити і промити. 1/5 частину буряка нарізати скибочками, укласти упереміш з цілим буряком, залити холодною кип'яченою водою і поставити в темне місце для бродіння.
2Після закінчення бродіння перенести квас в холодне місце, і через 13‑15 годин він готовий.
БОРЩ:
1Зварити бульйон із сушених грибів з додаванням ріпчастої цибулі, всієї моркви, кореня петрушки.
2У бульйон покласти нарізаний соломкою буряк, подрібнені варені гриби, нашатковану капусту та маслини і варити при слабкому кипінні.
3Окремо обсмажити на частині маргарину подрібнену цибулю, додати борошно та смажити ще 1‑2 хвилини. Влити розведений оцет і всю масу покласти в борщ.
4Рибне філе запанірувати в борошні, обсмажити до рум'яної скоринки та покласти в борщ за 3‑5 хвилин до закінчення варіння.