борщ із грибами та рибою
борщ із грибами та рибою

Борщ рибний з грибами

    

22 Вересня, 2018

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Риба (хек, тріска, пікша, путасу) - 200 г філе

Буряк - 150 г

Петрушка - 10 г кореня

Капуста - 100 г

Цибуля ріпчаста - 50 г

Морква - 40 г

Гриби сушені - 45 г

Борошно - 20 г

Маргарин

Сметана

Маслини

Оцет

Зелень кропу

Сіль

ДЛЯ БУРЯКОВОГО КВАСУ:

Буряк - 2 кг

Вода - 6 л

Directions

БУРЯКОВИЙ КВАС:

1Буряк очистити і промити. 1/5 частину буряка нарізати скибочками, укласти упереміш з цілим буряком, залити холодною кип'яченою водою і поставити в темне місце для бродіння.

2Після закінчення бродіння перенести квас в холодне місце, і через 13‑15 годин він готовий.

БОРЩ:

1Зварити бульйон із сушених грибів з додаванням ріпчастої цибулі, всієї моркви, кореня петрушки.

2У бульйон покласти нарізаний соломкою буряк, подрібнені варені гриби, нашатковану капусту та маслини і варити при слабкому кипінні.

3Окремо обсмажити на частині маргарину подрібнену цибулю, додати борошно та смажити ще 1‑2 хвилини. Влити розведений оцет і всю масу покласти в борщ.

4Рибне філе запанірувати в борошні, обсмажити до рум'яної скоринки та покласти в борщ за 3‑5 хвилин до закінчення варіння.

5Борщ заправити буряковим квасом.

6При подачі посипати дрібно нарізаним кропом, покласти сметану.

00:00