Борщ український зелений
19 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Яловичина жирна - 100 г
Вода - 3-3,5 л
Буряк - 200 г
Картопля - 400 г
Морква - 100 г
Петрушка - 50 г кореня
Цибуля - 1 шт. середня
Щавель - 50 г
Шпинат - 50 г
Зелена цибуля нарізана - 3‑4 ст. ложки
Кріп - 4‑5 гілочок
Томатна паста - 1 ст. ложка
Оцет - 1 ч. ложка
Борошно - 1 ч. ложка
Масло топлене - 1 ст. ложка
Сіль
Цукор
Спеції
Сметана
Directions
1М'ясо промити, залити водою та варити до готовності.
2Буряк промити, очистити, нарізати соломкою.
3Налити в сковороду 2‑3 ст. ложки бульйону, покласти буряк, посолити, додати оцет, томатну пасту, цукор, жир, зібраний з бульйону, і тушкувати до готовності.
4Ріпчасту цибулю, моркву та корінь петрушки дрібно нарізати, спасерувати разом із борошном в топленому маслі.
5Картоплю вимити, очистити, нарізати невеликими кубиками, додати у киплячий бульйон. Потім покласти буряк, пасеровані моркву з коренем петрушки та цибулею, посолити і варити до готовності.
6За кілька хвилин до закінчення варіння додати в борщ дрібно нарізане листя щавлю, шпинату, зелену цибулю та спеції.
7Готову страву розлити по тарілках, додавши в кожну шматочок м'яса, сметану та дрібно нарізану зелень.