Борщ український класичний
21 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Свинина - 600‑700 г реберець
Вода - ~ 5 л
Картопля - 400 г
Буряк - 200-300 г
Морква - 200-250 г
Капуста - 200 г
Помідори - 200 г
Перець болгарський - 100 г
Цибуля - 1 шт. велика
Часник - 1‑2 зубчики
Томатна паста - 2 ст. ложки
Олія - 3‑4 ст. ложки
Сало - 50 г
Сіль
Цукор
Спеції
Зелень
Сметана
Directions
1Реберця вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою та варити на повільному вогні до готовності.
2Буряк нарізати соломкою, посипати цукром, обсмажити в олії та додати до реберець.
3Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками, додати у бульйон.
4Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву - невеликими пластинками. Перець очистити від насіння та нарізати квадратиками. Помідори вимити, обдати окропом, очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці.
5Цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору.
6Додати моркву, томатну пасту, помідори, смажити ще 3 хвилини.
7Додати до овочевої суміші 3‑4 ст. ложки бульйону та болгарський перець, тушкувати під кришкою 5‑7 хвилин.
8Зажарку викласти в каструлю, посолити, довести борщ до кипіння.
9Капусту дрібно нашаткувати, покласти в борщ, варити 5‑7 хвилин.
10Часник потовкти з салом в ступці, додати у борщ, покласти спеції, зелень і зняти з вогню.
11Подавати зі сметаною.