Бузекка – cуп квасолевий з тельбухами
3 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Тельбухи - 600 г
Квасоля біла (консервована у власному соку) - 200 г
Бекон - 150 г
Цибуля біла - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Селера - 50 г
Масло вершкове - 30 г
Лимон - 1 шт.
Томатний соус «Пассата» - 100 мл
або томатна паста - 1 ст. ложка
Пармезан (тертий) - 50 г
Ягоди ялівцю (можжевельника) сушені - 3 шт.
Шавлія - 5 листочків
Гвоздика
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ ПРИКРАСИ
Петрушка - 1 гілочка
Directions
1Обдати лимон окропом.
2Нарізати тельбухи соломкою.
3Закип'ятити воду (2 л) у великій каструлі з антипригарним покриттям і додати дрібку солі.
4Помістити тельбухи і розрізаний навпіл лимон в каструлю з киплячою підсоленою водою.
5Варити тельбухи приблизно 1 годину, поки вони не стануть м'якими.
6Злити воду і видалити лимон.
7Почистити цибулю і моркву.
8Нарізати невеликими кубиками бекон, моркву, селеру і цибулю.
9Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати бекон і обсмажувати його кілька хвилин.
10Покласти в сотейник з беконом овочі і пасерувати їх пару хвилин.
11Додати спеції (шавлію, ялівець, гвоздику) і продовжити готувати страву ще приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.
12Помістити в сотейник з беконом, овочами і спеціями тельбухи і томатний соус (або розведену в 80 мл води томатну пасту), поперчити, посолити і влити невелику кількість води, щоб нутрощі були злегка покрита рідиною.
13Накрити кришкою і тушкувати ще приблизно 1 годину, періодично вливаючи гарячу воду.
14Зробити з квасолі (100 г) пюре за допомогою блендера.
15Додати до тельбухів квасолеве пюре разом з залишками цілої квасолі за 15 хвилин до зняття з вогню.
16Посипати готову страву тертим пармезаном і прикрасити гілочкою петрушки.
Страва з регіону Ломбардія
Для приготування можна використовувати не тільки консервовану у власному соку, а й суху квасолю (100 г). Її потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.