Булочки ванільні з апельсиновою цедрою

    

16 Лютого, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Борошно пшеничне - 500 г

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 10 г

Дріжджі сухі - 20 г

Цукор ванільний - 10 г

Кондитерська суміш прянощів - 10 г

Молоко - 200 мл

Яйця - 1 шт.

Апельсин - 1 шт. (цедра)

Насіння кунжуту

Вода

Сіль

Directions

1Нагріти молоко і воду до 35-40°C, борошно просіяти через сито. Розмішати по 1 ст. ложці борошна та цукру з дріжджами та молоком. Накрити кришкою, поставити в тепле місце на 20 хвилин.

2Коли зійде опара, вилити її у велику миску, додати 120 мл теплої кип'яченої води, яйце та розтоплене на водяній бані масло, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина, кондитерську суміш спецій. Замісити однорідне пружнє тісто. Покласти його в каструлю, змащену маслом, накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 30 хвилин, щоб тісто піднялося.

3Після того, як тісто збільшиться вдвічі, дістати його та розділити на 14 невеликих шматків. Скачати їх в кульки.

4Викласти кульки в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом, потім кожну змастити вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика та посипати насінням кунжуту. Готувати в режимі «Випічка» 1 годину.

5Після сигналу залишити булочки на 20 хвилин в мультиварці.

6Викласти на блюдо готові булочки та покласти в чашу мультиварки другу порцію. Випікати аналогічно.

00:00