17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)
Cook: 1 hr 10 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Малина - 500 г
Вершки 35% - 300 мл
Цукор - 5 ст. ложок / 45 г
Олія - 2 ст. ложки
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 300 г
Вершки 33% - 300 мл
Чебрець свіжий - 5 гілочок / 2 ч. ложки нарізаного
Цукор - 2 ст. ложки
Молоко - 2 ст. ложки
Розпушувач - 1,5 ч. ложки
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Борошно разом із розпушувачем просіяти в чашу комбайна, додати 2 ст. ложки з гіркою цукру, сіль, листя чебрецю і перемішати все на маленькій швидкості.
2Трохи збільшивши швидкість комбайна, тонкою цівкою додавати 33% вершки, потім влити молоко і ще збільшити швидкість.
3Коли тісто стане однорідним, викласти його на дошку, присипану борошном, і вимісити руками.
4Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 1 см.
5Келихом з гострими краями вирізати з нього невеликі кружальця.
6Покласти один кружалець на інший і скачати з них булочку.
7Укласти булочки на змащене олією деко, притиснути злегка долонею і випікати в розігрітій до 200°С духовці 15‑20 хвилин.
8Збити 35% вершки з залишками цукру.
9Розрізати готові булочки горизонтально навпіл.
10Викласти на одну половину шар збитих вершків, зверху 5‑6 ягід малини. Зверху викласти ще трохи вершків і накрити другою половиною булочки.