Ingredients
ДЛЯ ОПАРИ:
Борошно пшеничне - 290 г
Дріжджі - 17 г
Вода - 220 г
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 290 г
Цукор - 50 г
Сіль - 1 ч. ложка
Олія - 1 ст. ложка
Яйця - 2 шт.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Кориця мелена - 1 ст. ложка
Цукор - 2 ст. ложки
Маргарин - 50 г
Олія - 10 г для змащування
Directions
ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ ТІСТО:
1У підігріту до 40°С воду або молоко додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати борошно та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.
2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати олію. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.
3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
БУЛОЧКИ:
1Готове тісто розкачати в джгут, розділити на шматочки і скачати у кульки.
2Після вистоювання розкачати їх в довгасті коржики. Поверхню кожного коржика змастити маргарином, посипати корицею, змішаною з цукром, і скачати в рулетики. Згорнути рулетики навпіл, з'єднати кінці та зробити надріз з боку згину. Укласти булочки на змащене олією деко, розгортаючи надріз так, щоб шари опинилися нагорі.
3Дати булочкам розстоятися і випікати 10‑15 хвилин при 230°С.
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ: 50 хвилин + бродіння