Булочки з корицею

    

31 Березня, 2018

Булочки и пирожки (Семь поварят)

  • Cook: 6 hrs
  • Yields: 10 шт.

Ingredients

ДЛЯ ОПАРИ:

Борошно пшеничне - 290 г

Дріжджі - 17 г

Вода - 220 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 290 г

Цукор - 50 г

Сіль - 1 ч. ложка

Олія - 1 ст. ложка

Яйця - 2 шт.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Кориця мелена - 1 ст. ложка

Цукор - 2 ст. ложки

Маргарин - 50 г

Олія - 10 г для змащування

Directions

ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ ТІСТО:

1У підігріту до 40°С воду або молоко додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати борошно та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.

2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати олію. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.

3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.

БУЛОЧКИ:

1Готове тісто розкачати в джгут, розділити на шматочки і скачати у кульки.

2Після вистоювання розкачати їх в довгасті коржики. Поверхню кожного коржика змастити маргарином, посипати корицею, змішаною з цукром, і скачати в рулетики. Згорнути рулетики навпіл, з'єднати кінці та зробити надріз з боку згину. Укласти булочки на змащене олією деко, розгортаючи надріз так, щоб шари опинилися нагорі.

3Дати булочкам розстоятися і випікати 10‑15 хвилин при 230°С.

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ: 50 хвилин + бродіння

00:00