М'ясо першого або другого гатунку з кістками - 500 г
Цибуля - 1 шт.
Цибуля порей - 1 шматочок
Морква - 1 шт.
Селера - 1 корінь
Петрушка - 1 корінь
Лавровий лист
Перець чорний - 10‑15 горошин
Вода - 3 л
Directions
1М'ясо промити, найкраще під струменем холодної води, покласти в каструлю (кістки в декількох місцях розрубати), залити холодною водою, накрити каструлю кришкою і поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, відкрити кришку, зняти піну, посолити і, не накриваючи кришкою, варити на слабкому вогні 3‑4 години. Жири, що з'являються на поверхні, кілька разів зняти (їх можна використовувати при смаженні овочів), але частину залишити в бульйоні, щоб зберегти ароматичні речовини, які надають бульйону приємний смак.
2Коли м'ясо звариться і стане м'яким, його вийняти з бульйону і покласти в бульйон підсмажені на жирі коріння, прянощі та продовжити варити бульйон.
3Готовому бульйону дати відстоятися, а потім процідити через сито.