Бульйон прозорий з курки (індички)
перші страви лікувальне харчування
7 Квітня, 2018
250 рецептов от простуды и гриппа (Еда, которая лечит)
Ingredients
Курка або індичка - 350 г
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Цибуля - 1 шт.
Вода - 2,5 л
ДЛЯ ВІДТЯЖКИ З МОРКВИ ТА ЯЄЦЬ:
Бульйон - 1 л
Морква - 2 шт.
Яйця - 1,5 шт.
ДЛЯ ВІДТЯЖКИ З КІСТОК ПТИЦІ:
Бульйон - 1 л
Кістки птиці - 200 г
Вода - 300 г
Яйця - 2 білки
Сіль
Directions
1Зварити бульйон на слабкому вогні, видаляючи піну та жир.
2За 40‑60 хвилин до готовності в бульйон додати підпечені овочі.
ОСВІТЛЕННЯ:
1ВІДТЯЖКА З МОРКВИ ТА ЯЄЦЬ: Очищену моркву натерти на тертці та додати збиті білки яйця, суміш ретельно перемішати.
2ВІДТЯЖКА З КІСТОК ПТИЦІ: Кістки подрібнити, залити водою, додати сіль і витримати на холоді. Потім додати злегка збитий білок і перемішати.
3Приготований бульйон охолодити до 50‑70°C (приблизно 15 хвилин), ввести підготовлену відтяжку, перемішати і довести бульйон до кипіння. Після закипання з поверхні бульйону зняти жир і піну та варити бульйон при слабкому кипінні 30 хвилин.
4Потім бульйон настоювати 30 хвилин, зняти з поверхні жир і процідити. При введенні відтяжки бульйон не тільки освітлюється, а й збагачується розчинними екстрактивними речовинами.
Дієта при застуді та грипі