250 рецептов от простуды и гриппа (Еда, которая лечит)
Ingredients
Риба дрібна (сардина, крижана риба, отоперка, ронко, окунь рожевий і великоокий тощо) або рибні харчові відходи - 500‑600 г
Яйця - 2‑3 білка
Петрушка - 0,5 кореня
Цибуля - 1 шт.
Сіль
Directions
1Рибу, не очищаючи від луски (тільки випатрати і вимити), залити холодною водою (1,25 л). Додати цибулю і петрушку, попередньо нарізані на великі шматочки й обсмажені на сухій сковороді (без жиру) до світло-коричневого кольору, і варити 30‑40 хвилин при слабкому кипінні.
2Готовий бульйон процідити, посолити й освітлити. Для відтяжки бульйону ввести в нього збиті яєчні білки, зняти каструлю з плити, накрити кришкою і дати відстоятися бульйону 10‑15 хвилин.
3Потім зняти піну, бульйон процідити.
4Рибу для гарніру до бульйону розібрати на філе зі шкірою, з реберними кістками і без кісток, а деякі види морської риби (зубатки строкатої, сома, миня тощо) - на філе без шкіри. Шматки риби (з розрахунку 1‑2 на порцію) зварити або припустити в невеликій кількості води, додавши цибулю, петрушку, сіль і спеції.