Бургери з баранини із сиром сулугуні
бутерброди, страви з м'яса духовка, швидко
25 Березня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Prep: 1 hr
- Cook: 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Булочки з кунжутом - 6 шт.
Баранина - 1 кг
Сулугуні або моцарела - 150 г
Жир курдючний - 200 г
Цибуля - 1 шт.
Масло вершкове - 5 ст. ложок
Яйця - 1 жовток
Салат зелений - 6 листочків
М'ята - 3 гілочки
Хрін - 1 ст. ложка
Мед - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Видалити з баранини та курдючного жиру плівки. Пропустити обидва інгредієнти через м'ясорубку з крупними решітками, відбити фарш об стіл.
2Подрібнити очищену цибулю та листочки м'яти, перемішати з фаршем. Додати хрін, мед і жовток, посолити, поперчити. Накрити фарш плівкою та помістити в холодильник на 1 годину.
3Нарізати сир дрібними кубиками.
4Сформувати з фаршу 6 котлет, зробити в середині кожної поглиблення, покласти кілька кубиків сиру. Розрівняти фарш, щоб повністю прикрити ним сир. Злегка приплюснути котлети (до товщини 3 см), змастити 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла.
5Обсмажувати на решітці або сковороді-гриль 3 хвилини з одного боку і 1 хвилину - з іншого.
6Запікати в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин.
7Розрізати булочки, змастити вершковим маслом, підрум'янити в духовці при 180°С.
8Покласти на нижню половинку булочки лист салату та котлети. Накрити верхньою половинкою.