Бургери з баранини із сиром сулугуні

  ,   ,

25 Березня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Булочки з кунжутом - 6 шт.

Баранина - 1 кг

Сулугуні або моцарела - 150 г

Жир курдючний - 200 г

Цибуля - 1 шт.

Масло вершкове - 5 ст. ложок

Яйця - 1 жовток

Салат зелений - 6 листочків

М'ята - 3 гілочки

Хрін - 1 ст. ложка

Мед - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Видалити з баранини та курдючного жиру плівки. Пропустити обидва інгредієнти через м'ясорубку з крупними решітками, відбити фарш об стіл.

2Подрібнити очищену цибулю та листочки м'яти, перемішати з фаршем. Додати хрін, мед і жовток, посолити, поперчити. Накрити фарш плівкою та помістити в холодильник на 1 годину.

3Нарізати сир дрібними кубиками.

4Сформувати з фаршу 6 котлет, зробити в середині кожної поглиблення, покласти кілька кубиків сиру. Розрівняти фарш, щоб повністю прикрити ним сир. Злегка приплюснути котлети (до товщини 3 см), змастити 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла.

5Обсмажувати на решітці або сковороді-гриль 3 хвилини з одного боку і 1 хвилину - з іншого.

6Запікати в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин.

7Розрізати булочки, змастити вершковим маслом, підрум'янити в духовці при 180°С.

8Покласти на нижню половинку булочки лист салату та котлети. Накрити верхньою половинкою.

00:00