100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 55 mins
Cook: 15 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 2 біфштекси по 450 г, порізані завтовшки 3 см
Розмарин свіжий дрібно порізаний - 1 ст. ложка
Сіль кошерна або звичайна - 0,75 ч. ложки
Перець чорний свіжомелений - 0,5 ч. ложки
Олія оливкова - 1 ст. ложка
ДЛЯ ОЛИВКОВОГО МАЙОНЕЗУ:
Майонез - 0,5 склянки
Маслини Каламата (великі пурпурові) порізані - 2 ст. ложки
Кріп - 2 ст. ложки порізаної свіжої зелені
Часник - 1 зубчик
Directions
1Приготувати ОЛИВКОВИЙ МАЙОНЕЗ: змішати у невеликій мисці майонезу нарізані маслини та кріп і подрібнений часник; відкласти.
2У невеликій мисці поєднати розмарин, сіль та перець.
3Змастити обидві сторони біфштексів олією. Посипати розмариновою сумішшю, втираючи пальцями.
4Смажити біфштекси без кришки над середнім вогнем 10-13 хвилин для слабкої прожарки (medium rare) (145°F - 63°С) або 12-15 хвилин для середньої прожарки (medium) (160°F - 71°С), перевернувши один раз.
5Накрити біфштекси кришкою і дати настоятися 5 хвилин.
6За бажання посипати додатково розмарином.
7Нарізати біфштекси порційними шматками та подавати з оливковим майонезом.
Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 30 хвилин
Смаження: 10 хвилин
Настоювання: 5 хвилин